U bent hier: Home / Businessmodellen / HRM en Payrolsolution / Salarisverwerking / Aansluitnummer UWV

Aansluitnummer UWV

Wat is een aansluitingsnummer?

Het aansluitingsnummer gebruiken werkgevers bij hun contacten met UWV. UWV geeft sinds 1 januari 2006 geen nieuwe aansluitingsnummers meer uit. In plaats daarvan maakt UWV steeds meer gebruik van het loonheffingennummer. Daarom is het belangrijk na te gaan of u bij het invullen van formulieren en bij andere correspondentie met UWV het aansluitingsnummer of het loonheffingennummer moet opgegeven.

Hoe kom ik aan een aansluitingsnummer?

UWV geeft geen nieuwe aansluitingsnummers meer uit. In contacten met werkgevers maakt UWV steeds meer gebruik van het loonheffingennummer. Daarom is het belangrijk na te gaan of u bij het invullen van formulieren en bij andere correspondentie met UWV het aansluitingsnummer of het loonheffingennummer moet opgegeven.

Het loonheffingennummer krijgt u van de Belastingdienst, als u zich aanmeldt als werkgever. U gebruikt het bij uw aangifte loonheffingen en bij alle andere contacten met de Belastingdienst.

Meer informatie over loonheffingen vindt u op de website van de Belastingdienst. U kunt ook bellen met de BelastingTelefoon, 0800 - 05 43.

Meer informatie over loonheffingen vindt u op de website van de Belastingdienst.
U kunt ook bellen met de BelastingTelefoon, 0800 - 05 43.

Waarom wordt mijn aansluitingsnummer niet herkend?

Uw aansluitingsnummer moet 15 cijfers hebben. Is uw aansluitingsnummer korter dan 15 cijfers, dan moet u uw nummer aanvullen. Hoe u dat doet, vindt u op de webpagina Bent u voor het eerst op het werkgeversportaal?

Als u heel kort geleden uw aansluitingsnummer heeft ontvangen, kan het zijn dat uw nummer nog niet in onze administratie is opgenomen. Probeer het later nog eens.